De klant

Stemmen uit de onderneming

Jörg Rafflenbeul
Group Coordinator IT, Heitkamp & Thumann Group
"Of het bij de installatie, opleiding, aanpassing, of bij de identificatie en oplossing van foutbronnen is - in alle projectfasen stonden (en staan) ons continue de experts van de TIMETOACT GROUP ten dienste.""


Martina Jelinkova
Assistant to the Managing Board & Project Supervisor, Heitkamp & Thumann Group
"De trainingen waren steeds interessant, eenvoudig te begrijpen en motiverend. De deelnemers verkregen zog een zeer goede basis voor het gebruik van „H&T Connect“ . Daarbij werd ook steeds rekening gehouden met de ervaring van de deelnemers met social software, zodat eenieder voor effectief gebruik werd klaar gestoomd.“

Succesvolle implementatie van IBM Connections bij de Heitkamp & Thumann Group

De wereldwijd succesvolle familieonderneming Heitkamp & Thumann Group vertrouwt op IBM Connections en de adviseringsdiensten van de TIMETOACT GROUP. Het doel was, een nieuw social media platform te installeren, welke de ondernemingscultuur ook in een sterk groeiende wereldwijde markt bewaard en de ondernemingszin ondersteunt.

Een wereldwijd opererende familieonderneming kiest voor IBM Connections voor intra-actie

De Heitkamp & Thumann Group is een wereldwijd optredende leverancier van precisie componenten uit metaal en kunststof. De onderneming, met haar hoofdkantoor in Düsseldorf, werd in 1978 opgericht en verenigt meer dan 20 middenstands bedrijven in Europa, Asie, het nabije Oosten en Amerika. De onderneming onderscheid 4 Productgroepen: H&T Battery Components, Presspart, H&T Automotive Components (Westfalia Group) en Corporate Enterprises. Als wereldwijde speler was het de onderneming ernst om de communicatie tussen medewerkers te verbeteren en de wereldwijde toegang tot actuele, belangrijke bedrijfsinformatie te vereenvoudigen. Met IBM Connections heeft de onderneming de beschikking over een hulpmiddel dat een intensieve, persoonlijke, efficiente en creatieve samenwerking mogelijk maakt - ook over landsgrenzen en tijdzones. Die grenzeloze samenwerking is een belangrijke component in de cultuur van de onderneming, welke met dit hulpmiddel ondersteund wordt.

Waarom IBM Connections?

De Heitkamp & Thumann Group stelde bij de selectie van een platform deze eisen, om haar doel te kunnen realiseren:
 • Wereldwijde samenwerking binnen de cultuur van een familieonderneming mogelijk maken
 • Verbeterde communicatie
 • Het mogelijk maken van up-to-date documentatie
 • De juiste gesprekspartner met verantwoordelijkheden en vaardigheden eenvoudig vindbaar te maken
 • De inwerkperiode van nieuwe medewerkers te vereenvoudigen
 • De mogelijkheid om met experts tijdens hun werk verbonden te blijven
 • Innovatieprocessen te vereenvoudigen
 • Verlagen van het kennisverlies bij het vertrek van een medewerker uit de onderneming.

IBM Connections overtuigde in essentie de klant doordat mensen centraal staan in de oplossing en niet de inhoud. Naast de procesoptimalisatie biedt IBM Connections een aanvullend elementair voordeel, de oplossing maakt het mogelijk om informatie wereldwijd beveiligd te delen en zelfs door de vele mobiele medewerkers op elk moment benut te worden. IBM Connections werd onder de naam „H&T Connect“ aansluitend bij Presspart en bij Westfalia Metal Hose Group ingevoerd.

De diensten van de TIMETOACT GROUP voor H&T Group

Als specialisten van het eerste uur met IBM Connections kon de TIMETOACT GROUP de klant Heitkamp & Thumann Group in alle fasen van de implementatie adviseren en ondersteunen. Het Full-Service aanbod van de IBM Premier Business Partner, met goede referenties en op basis van positieve eerste adviesgesprekken maakten dat men voor de TIMETOACT GROUP koos. Onze diensten voor deze klant waren:
 • Consulting, Implementatie & Support
  Na de vaststelling van een toegespitst Rollout concept werd een pilot-omgeving opgezet, om het projectteam en de IT verantwoordelijken in workshops optimaal te trainen.
 • Enablement – Trainingen en coaching voor gebruik en enthousiasmering
  De TIMETOACT GROUP verzorgde de gebruiksbevorderende gebruikersondersteuning met trainingen en het beschikbaar maken van materialen.
 • Bevordering van de acceptatie en gebruik met roem
  Deze speelse werkwijze is een ideale aanpak om drempels voor gebruik te overwinnen en medewerkers te motiveren voor het effectief maken van IBM Connections.
 • Lagere administrative inspanning dankzij Connections Administration Toolkit (CAT)
  Het door TIMETOACT ontwikkelde Web Interface Tool CAT vereenvoudigt de Administration taken van IBM Connections, om complexe en omvangrijke administration taken intuïtief en efficiënt uit te voeren.
 • Statistics & Trends voor IBM Connections met PIWIK Reporting Server
  Met dit aanvullende product kunnen nieuwe metrieken van IBM Connections zich in een "traditioneel" reportingtool integreren en het gebruik van afzonderlijke elementen zoals activities, blogs, bookmarks, communities, bestanden, forums en wikis kunnen bepaald en statistisch geëvalueerd worden.

De succesvolle startfase is afgesloten – nu gaat het verderDe Heitkamp & Thumann Group heeft „H&T Connect“ nu sinds enige tijd actief in gebruik, en de initiale doelen van de startfase zijn al bereikt. Vanuit de TIMETOACT GROUP staan we de onderneming met raad- en daad terzijde en technische support wordt door ons verzorgd. Daarnaast is een aankomende update naar IBM Connections 4 gepland, welke wederom door de TIMETOACT GROUP begeleid en gerealiseerd wordt.